Afbeelding

Tevredenheid studenten Crossmediale Communicatie stijgt

Algemeen

Den Haag - De nieuwe opleiding Business Studies bij Hogeschool Inholland Den Haag krijgt van haar studenten een bovengemiddelde score van een 4,0 op de vraag 'hoe tevreden ben je over je studie'. Blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2016 (NSE).

Ook de opleidingen AD Crossmediale Communicatie (3,8), Financial Service Management (3,8), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (3,9) en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (3,8) kennen een hoge tevredenheid. De master van Inholland in Den Haag, Master Leren en Innoveren, is met een 4,6 koploper.

De tevredenheid van studenten over Hogeschool Inholland is opnieuw gestegen. Dit jaar scoort de hogeschool een ruime 3,7 (3,74, op een schaal van 1 tot 5). De tevredenheid van studenten over de informatievoorziening, de docenten en de studiebegeleiding is gestegen. Dat geldt ook voor de waardering voor het afhandelen van klachten.

'Nieuwe koers werpt zijn vruchten af'
"De nieuwe koers van onze hogeschool werpt duidelijk zijn vruchten af", zegt Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz in een reactie op de NSE-uitslag. "De stijging van de waardering voor docenten en hun begeleiding zie ik als een groot compliment. Dat we er daarnaast in geslaagd zijn om verbeterpunten aan te pakken, bijvoorbeeld op het vlak van informatievoorziening en klachtenafhandeling is goed nieuws. Dat alles draagt bij aan hoe onze studenten de kwaliteit van de opleidingen ervaren. We zien ook dat bijna 70% van de studenten Inholland aanraadt als hogeschool bij familie, vrienden of collega's. We hebben de laatste jaren dus sprongen vooruit gemaakt; daar zijn we blij mee en we willen door onze nieuw gekozen koers de stijging verder voortzetten."

Betere informatievoorziening
Studenten waren de afgelopen jaren kritisch over de informatievoorziening op de hogeschool en hebben veel nuttige feedback gegeven. Met die feedback 'op zak' is onder andere de MijnInholland-app ontwikkeld, zodat studenten met de app nu altijd hun rooster en cijfers bij de hand hebben. De Ranitz: "We zijn er trots op te kunnen melden dat de app onlangs genomineerd is als ICT-project van het jaar in het onderwijs. We maken daarmee kans op een van de Computable Awards 2016. Mooi om te zien dat de tevredenheid over de app is terug te zien in de NSE-uitslag." Inholland houdt de focus op de kwaliteit en dienstverlening vast en blijft aandacht besteden aan verbeterpunten.

Nationale Studenten Enquête
De NSE vergelijkt landelijk de kwaliteit van opleidingen van hogescholen en universiteiten. De uitslag van de NSE wordt onder andere gebruikt voor uitgaven als de HBO Keuzegids, het themanummer 'Beste Studies' van Elsevier, voor vulling van de website www.studiekeuze123.nl en de studiebijsluiter 'Studie in Cijfers'. De enquête is ook dit jaar afgenomen door het onafhankelijk onderzoeksbureau GFK Intomart.