Afbeelding

Wat is het geheim van de NNP-prijzenpakker?

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

Enter Media greep drie maal op rij de NNP Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek. Wat is toch hun succesformule? Hoofdredacteur André Verheul kreeg die vraag tijdens een interview op GooiTV. 

De Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek werd vorige maand aan de redactie van BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws toegekend voor de serie 'Op weg naar de nieuwe gemeente', waarin eind vorig jaar werd afgeteld naar de nieuwe gemeente Gooise Meren. De a-politieke aanpak van dit onderwerp en de gekozen vormgeving noemde de jury sterk en verfrissend. In 2015 en 2014 sleepte Enter Media met het WeesperNieuws de prijs in de wacht.

Aanpak
Gevraagd naar het geheim, zei de krantenmaker: "Het onderwerp gemeentefusie is eigenlijk maar saai, tegelijk is het ook een historisch moment. We hebben gedacht: hoe moeten we dat aanpakken? We hebben besloten dat niet binnen de bestaande kaders te doen, maar het blad leeg te maken, er origineel tegenaan te kijken en in te denken hoe de lezer het graag zou willen zien. Zo kom je op nieuwe ideeën en dat werd gewaardeerd. Ik denk dat dat ons geheim is."

Het gehele interview is hier te zien.