Afbeelding

Magazine MjamTaart voegt met Experience 'live' dimensie toe aan merk

Algemeen

Om bakliefhebbers nóg beter te bereiken organiseert tijdschrift MjamTaart haar eerste publieksbeurs: De MjamTaart Cake & Bake Experience. Deze beurs, die plaatsvindt op zaterdag 4 en zondag 5 juni van 10:00 tot 17:00 in De Broodfabriek in Rijswijk, belooft een belevenis te worden op het gebied van bakken, taart decoratie, patisserie, chocolade en cupcakes. Bezoekers kunnen niet alleen zien via wedstrijden, maar vooral ook proeven op stands en doen via workshops.

In maar liefst twee zalen van De Broodfabriek tonen standhouders vanuit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Engeland naast een variëteit aan producten ook de nieuwste trends. Daarnaast zijn de circa 50 standhouders uitgedaagd om het publiek vooral veel te laten proeven. Patricia van Buuren-Schothorst, hoofdredacteur van MjamTaart, organiseert deze beurs samen met Manuelle Bamberg van Cake, Bake & Love en Bart van Vliet van de Marsepeinspecialist: "Om de MjamTaart Cake & Bake Experience tot een echte belevenis te maken voor de bezoekers ligt de focus op het proeven van de heerlijkste lekkernijen en het zien van de mooiste creaties. De vele gratis demonstraties, leerzame workshops, live wedstrijden én gratis kinderopvang maken de Experience compleet."
 
Bekende line-up uit binnen- en buitenland

Tijdens de beurs kunnen bakliefhebbers hun grote voorbeelden ontmoeten of een workshop van hen volgen. Uit het buitenland geven Peggy Porschen en Lindy Smith workshops en demonstraties, beiden wereldwijd bekend vanwege hun expertise op het gebied van suikerbloemen en taartdecoratie. Uit Nederland geven onder andere Hofleverancier Jeroen Goossens en Heel Holland Bakt-winnaar Menno de Koning demonstraties en beantwoorden zij vragen over het vak.
 
Workshops, demonstraties en wedstrijden
De Cake & Bake Experience biedt een vol programma aan workshops en gratis demonstraties. Bezoekers kunnen ook de CakeGames-deelnemers aanmoedigen. Aan de keukenblokken decoreren hobbyisten live hun taarten en strijden ze zo voor de titel.
Naast deze bake-off zijn er prachtige ingezonden creaties van de Holland Sugar Art Show wedstrijd te bewonderen. Bart van Vliet, oprichter van de wedstrijd, vertelt: "Deze bekende taartdecoratie wedstrijd vindt voor de zevende keer plaats en we hebben nu al 30% meer deelnemers! Alle tentoongestelde inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld. Bezoekers stemmen daarnaast op de publieksprijs."

Over MjamTaart
MjamTaart is het tijdschrift over het bakken en decoreren van taarten en ander zoets in allerlei verschillende soorten, vormen, smaken en maten. Zes keer per jaar met stap-voor-stap foto's en werkbeschrijvingen, boekreviews en interviews, vernieuwende recepten en handige tips & trucs. MjamTaart en de MjamTaart Cake & Bake Experience zijn onderdeel Scala Publishing BV.