Afbeelding

Coöperatie omroep-freelancers in de maak

Algemeen

De Coöperatie overweegt de oprichting van een coöperatie van omroep freelancers. Zowel voor de freelancers als de omroepen kan dat de onzekerheden rondom de wet DBA wegnemen. Over nut en noodzaak van zo'n coöperatie is er donderdag 27 oktober een informatiebijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Teun Gautier van De Coöperatie: 'Mede als gevolg van de onzekerheden rondom de wet DBA heeft een groep van ongeveer 100 freelancers die voornamelijk voor de omroepen werken, gesprekken gehad met directies van een aantal omroepen en vindt er volgende week een gesprek plaats met staatssecretaris Wiebes. Er wordt gezocht naar manieren om een goede samenwerking tussen omroepen en freelancers in de toekomst zeker te stellen'.

'Tijdens deze gesprekken is het idee ontstaan om een coöperatie van omroep freelancers op te richten. Hierin kunnen freelancers zich verenigen, gezamenlijke faciliteiten en werkplekken organiseren en de coöperatie kan als opdrachtgever tussen de freelancer en omroep functioneren zodat er grotere zekerheid is over de arbeidsverhoudingen'.

Lees meer op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/cooeperatie-omroep-freelancers-in-de-maak