Afbeelding

Het Parool European Newspaper of the Year

Algemeen

Het Parool heeft in de categorie regionaal de European Newspaper of the Year Award gewonnen. De jury prijst de nieuwe vormgeving die afgelopen februari werd ingevoerd, waarbij de interactie tussen fotografie, illustraties, infographics, koppen en witruimte bijzonder goed uitpakt.

Vormgever Jacek Utko keek voor zijn ontwerp naar het verleden: "Het ontwerp rust op twee pijlers: terug naar de klassieke roots, maar tegelijkertijd moet Het Parool een moderne krant zijn die de omvangrijke creatieve industrie in Amsterdam aanspreekt. Alles ging grondig op de schop: lettertypes werden vernieuwd, het kleurenpalet moest anders en de secties werden omgegooid."

Hoofdredacteur Ronald Ockhuysen zegt dat de prijs een erkenning is voor de metamorfose, die ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de krant werd doorgevoerd. "Het [was] onze wens op papier terug te grijpen naar de oude, massieve krant zoals we die kennen uit de jaren vijftig en zestig; vol zelfvertrouwen en zonder een greintje twijfel over de noodzaak van het bestaan van kranten", aldus Ockhuysen.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/het-parool-european-newspaper-of-the-year-award