Afbeelding

Dit worden de mobiele trends voor 2017

Algemeen

De 'mobiele revolutie' raast in 2017 onverminderd door. Het afgelopen jaar zagen we al dat wereldwijd het mobiele internet groter werd dan de desktop.

De ontwikkelingen gaan op het gebied van mobiel dan ook razendsnel. Daarom heb ik dit jaar gevraagd aan een aantal experts uit mijn netwerk om mee te denken over dit artikel.

Die experts zijn: Nils van der Knaap (Sky Internet Marketing), Martine de Meijer(Think Online) en Marc Thierrij (Maxlead).

Het aantal mobiele zoekopdrachten bij Google is inmiddels de desktop ruimschoots voorbij. Zodanig zelfs, dat Google een 'mobile first' aanpak heeft aangekondigd voor begin 2017. Er komt een aparte mobiele index en die wordt bovendien leidend.

Dat het Google al enige tijd menens is met mobiel bleek in 2015 al uit 'Mobilegeddon' en in 2016 uit Mobilegeddon 2.0 en nu dus uit hun aankondiging van een aparte mobiele index.

Social media zijn tegenwoordig overwegend mobiel. Zo kwam halverwege 2016 al 84 procent van de omzet van Facebook van mobiele advertenties. En 86 procent van de advertentieinkomsten van Twitter komt van mobiele apparaten.

Het percentage Nederlanders met een smartphone is inmiddels al ruim 86 procent (Q1 2016). De groei komt nu vooral van ouderen, want jongeren zonder smartphone bestaan (bijna) niet meer.

Lees verder op Emercewww.emerce.nl/achtergrond/worden-mobiele-trends-2017