Afbeelding

Regeling Journalistieke Innovatie

Algemeen

Heb jij een goed idee om de journalistiek te vernieuwen? Dien dan een aanvraag in voor de Regeling Journalistieke Innovatie.

Wij geven innovatieve ideeën de kans een pilot of prototype te ontwikkelen. Hiervoor is tot €35.000,- per project beschikbaar en we helpen je met training en coaching. Op deze pagina kan je je aanvraag indienen en vind je alle informatie en voorwaarden van de regeling.

De Regeling Journalistieke Innovatie (voorheen Persinnovatieregeling) versterkt innovatie in de journalistiek. Of je nou een nieuwe doelgroep wil aanboren, een tool ontwikkelt, een verdienmodel bedenkt of het journalistieke proces aanpakt: elke vorm van journalistieke innovatie is mogelijk. Wel moet het om een onderneming van structurele aard gaan. Losse verhalen en producties worden niet gesubsidieerd.

Iedereen kan meedoen aan de regeling. Zowel onafhankelijke journalisten, bestaande mediapartijen, als ondernemers van buiten de journalistiek komen hiervoor in aanmerking.

Projecten die met steun van het Stimuleringsfonds een pilot of prototype ontwikkelen kunnen in het vervolgtraject nogmaals subsidie aanvragen voor doorontwikkeling en opschaling, ook helpen we je met het vinden van investeerders en samenwerkingspartners.

Lees verder op SVDJ: www.svdj.nl/subsidie/regeling-journalistieke-innovatie/