Afbeelding

Wat brengt tech in 2017?

Algemeen

Google domineert de wifimarkt, de vituele assistent (Siri, Cortana) gaat ons leven bepalen, wearables breken door in de zakelijke markt en het opvouwbare scherm doet zijn intrede waren enkele van de voorspellingen voor 2016 die niet zijn uitgekomen. De opkomst van chatbots en Augmented Reality werd een jaar geleden wel juist voorspeld. Wat gaat 2017 brengen?

Wat de glazen bol ons ieder jaar weer leert is dat technische ontwikkelingen niet zo snel gaan als de industrie zelf zou willen. Dat werd afgelopen jaar weer eens duidelijk uit de berichtgeving rond de zelfrijdende auto. Daar werden we afgelopen jaar mee doodgegooid. Maar ook werd duidelijk dat de doorbraak nog ver weg is.

Apple kwam er achter dat de ontwikkeling van een zelfrijdende elektrische auto nog niet zo simpel is. Als we de geruchtenmolen mogen geloven, zijn de plannen voor de Apple iCar op de lange baan geschoven. 

Onder druk van de toezichthouder trok Uber in december zijn zelfrijdende auto's terug van de straten van San Francisco. Het taxibedrijf wilde geen vergunning aanvragen voor zijn (niet geheel vlekkeloze) test met de robotauto's. Ook waren er enkele ongelukken met testauto's van Google.

En dan was er nog de ophef rond een dodelijk ongeluk met een Tesla in Baarn. Tesla ontkende dat de automatische piloot daar de schuld van was. Twee weken later lag het bedrijf opnieuw onder vuur vanwege een ongeluk in China. Op de dashcambeelden was te zien hoe de 23-jarige Gao Yaning langzaam inreed op een vrachtwagen.

Lees verder op Emerce: www.emerce.nl/nieuws/brengt-tech-2017