Afbeelding

UWV kort werkloze journalist minder op bijverdienste

Algemeen

Je wilt niet freelancen, maar ziet wel in dat het uitvoeren van losse opdrachten perspectief biedt op een vaste baan of tijdelijk contract. Tot voor kort was het verrichten van een korte klus voor werkloze journalisten niet mogelijk bij het UWV, zonder dat daar (vervelende) consequenties aan kleefden. Daar is nu verandering in gekomen. Het UWV kort, onder voorwaarden, niet langer de WW-uitkering permanent voor werkloze journalisten die kortstondig freelancen.

Als werkloze journalist mocht je tot voor kort niet bijklussen met behoud van de ww. Wat wel wenselijk is. Je houdt contact met de arbeidsmarkt en loopt misschien nog eens tegen een baan aan.

Echter, tot nu had je maar twee mogelijkheden; de startersregeling, waarbij je direct 29% van je uitkering inlevert, of de urenkorting (waarbij je kiest voor een permanente korting op je ww).

En dat werkt niet, een permanente korting, als je maar af en toe een klus hebt.

Ik liep in 2016 tegen die regel aan. Eerder dat jaar was ik bij een reorganisatie van De Telegraaf boventallig verklaard. Ik wil geen freelance-bestaan opbouwen, maar wel de mogelijkheid hebben om mijn vak uit te blijven oefenen.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/uwv-kort-werkloze-journalist-minder-op-bijverdienste