Afbeelding

Reorganisatie: tweederde van huis-aan-huis-journalisten Persgroep weg

Algemeen

De Persgroep gaat zijn huis-aan-huis-divisie stevig reorganiseren. Dat heeft de uitgever vrijdagmiddag tijdens een bijeenkomst in het Van der Valk Hotel in Vianen bekendgemaakt aan het personeel. Bij de reorganisatie wordt met de botte bijl gehakt en verdwijnt tweederde van alle huidige banen op de redacties.

Door een andere organisatie, meer samenwerking met lokale partijen en grotere inzet van freelancers kan de vaste bezetting worden teruggebracht van ruim negentig naar dertig arbeidsplaatsen, aldus het mediabedrijf.

De reorganisatie is volgens De Persgroep nodig vanwege een terugloop aan advertentie-inkomsten. Exploitatie van de titels zou in de huidige vorm niet meer in stand te houden zijn. Het doel is verder de productiekosten van de weekkranten te verlagen.

Ondanks de forse terugloop in het aantal banen zet de uitgever wel in op behoud van alle 140 verschillende edities. Tegelijkertijd moet er geïnvesteerd worden in het lokale online initiatief Indebuurt.nl. Dat platform is momenteel al live met een aantal subsites.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/reorganisatie-tweederde-van-huis-aan-huis-journalisten-persgroep-weg