Afbeelding

AD zet reacties onder artikelen voorlopig dicht

Algemeen

Het AD heeft de reactiemogelijkheid onder artikelen tijdelijk gesloten. Er is op dit moment te weinig zinvolle interactie, stelt hoofdredacteur Hans Nijenhuis in een reactie. De beweegredenen om voorlopig geen reacties meer te accepteren zijn gelijk aan die van andere media die de afgelopen tijd reacties uitschakelden.

Het modereren van de reacties wordt steeds bewerkelijker, aldus Nijenhuis: "Het kost steeds meer tijd en geld, tijd en geld die wij liever aan journalistiek besteden," Bezoekers stellen de krant ook steeds vaker de vraag of hen de soms ongezouten reacties bespaard kunnen blijven. "En ook wel van de auteurs", aldus Nijenhuis.

Andere media, waaronder Elsevier en het Financieele Dagblad sloten vorig jaar de reactiemogelijkheid. Op de valreep van het jaar vond het internationale nieuwsplatform Vice dat het genoeg tijd aan modereren van 'bagger' had verspild. Eind 2015 besloot De Gelderlander dat het reacties dicht zet onder artikelen met bepaalde thema's, zoals vluchtelingen en asielopvang.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/ad-zet-reacties-onder-artikelen-voorlopig-dicht