Afbeelding

Haalt TV het jaar 2020?

Algemeen

RTL ligt nu onder vuur vanwege de dalende kijkcijfers onder jongeren maar is dit echt zo onverwacht? We weten allemaal dat lineair TV kijken terrein verliest aan on demand kijken. Vroeger (lees: 5 jaar geleden) was het nog de vraag wie de grootste zou worden, RTL, Ster of SBS. Maar jonge doelgroepen haken af en er zijn steeds meer nieuwe kapers op de kust die beter in staat zijn te voldoen aan de wensen van de kritische kijker. Kunnen we televisie gaan begraven in 2020?

Ja, in de huidige vorm wel. En dat is niet alleen omdat jonge vrouwen massaal zijn afgehaakt of de kijktijd in de doelgroep 20-34 jaar in twee jaar tijd met 20% is gedaald. Zie het artikel van mijn collega Edwin Rietberg van DAN DNA

We zien dat de consument steeds veeleisender wordt sinds de komst van Netflix. Het zelf kunnen bepalen wat je wilt zien, op het tijdstip dat het jou uitkomt is de norm en heft het TV kijken al enorm veranderd. Wat vermoedelijk overblijft is een on-demand model zoals Netflix nu content aanbiedt, aangevuld met een livestream in het geval van belangrijke live events, sport en nieuws.

Lees verder op Adformatie: www.adformatie.nl/partner/dentsu-aegis-network/haalt-tv-het-jaar-2020