Afbeelding

Petitie om ongelukfoto’s van regionale sites te weren

Algemeen

Een vrouw uit Winterswijk is een petitie begonnen om foto's van ongelukken van internet en sociale media te krijgen. De petitie, die uiteindelijk aan de Tweede Kamer aangeboden zou moeten worden, heeft op het moment van schrijven ruim 800 ondertekenaars en richt zich tegen zogeheten regionale 112-nieuwssites.

Initiatiefneemster Wilma Mokkink zegt tegenover Omroep Gelderland op te komen voor slachtoffers en nabestaanden, die volgens haar "ongewild geconfronteerd worden met dit soort foto's." Directe aanleiding voor de petitie was een dodelijk ongeluk in Neede, Gelderland. De vriend van de 19-jarige vrouw die omkwam, herkende haar auto van de foto nog voor de politie nabestaanden had kunnen inlichten.

"Vaak worden er na noodlottige ongevallen al binnen hele korte tijd nieuwsberichten uitgegeven met daarbij diverse schokkende foto's van het ongeval. Dit moet niet kunnen", aldus de petitietekst. Met welke praktische maatregelen de verspreiding van zulke foto's zou kunnen worden tegengaan, weet Mokkink niet. "Het was een impulsieve actie", zegt ze. Mokkink heeft geen band met de vrouw die omkwam.

Lees verder op Villamediawww.villamedia.nl/artikel/petitie-om-ongelukfotos-van-regionale-sites-te-weren