Afbeelding

Johan Groeneveld (57) hoofdredacteur ANP

Algemeen

Johan Groeneveld (57) is per direct benoemd tot hoofdredacteur van het ANP. Groeneveld volgt Marcel van Lingen op, die sinds kort samen met Martijn Bennis de nieuwe directie vormt van het ANP.

Zijn benoeming, unaniem gedragen door de redactieraad en alle chefs, komt niet als een verrassing. Groeneveld was sinds 2011 de rechterhand van Van Lingen. Afgelopen jaar fungeerde hij steeds meer als opvolger van Van Lingen, die zich op zijn beurt voorbereidde op zijn nieuwe baan.

"Waarom een nummer 10 in huis halen, als we 'Zlatan' (Ibrahimovic, red.) al hebben?", zegt voorzitter Leo Blom van de redactieraad over de benoeming. "Johan combineert daadkracht met een luisterend oor en is iemand die de redactieprocessen door en door kent. Hij kan beginnen met een maximaal draagvlak."

Groeneveld wordt beschouwd als het boegbeeld van het ANP, waar hij in 1986 zijn loopbaan begon als redactie-assistent. Kort daarna werd hij verslaggever. Na vijftien jaar koos hij voor ANP Radio, waar hij eindredacteur en chef was. Sinds 2010 is hij verantwoordelijk voor ANP Foto. In 2011 volgde zijn benoeming tot adjunct-hoofdredacteur.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/johan-groeneveld-57-hoofdredacteur-anp