Afbeelding

Gastspreker Thijs Slegers (PSV) heeft goede band met lokale en regionale media

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

Thijs Slegers (40) is chef perszaken van voetbalclub PSV in Eindhoven en kent als voormalig sportjournalist de fijne kneepjes van het journalistieke vak. Hij werkte bij Voetbal International, De Telegraaf en schreef de spraakmakende autobiografie Geen Genade over ex-voetballer Andy van der Meijde en De Waarheid, een onthullende biografie over voormalig PSV-er Luc Nillis. Slegers is gastspreker op de komende NNP-dag.

Thijs: "Voetbalclub PSV staat, net als andere grote organisaties zoals een politieke partij of een internationaal opererend elektronicaconcern als Philips, 24 uur per dag in de spotlights. Bij ons werken meer dan 200 mensen en zij moeten zich daar continue van bewust zijn en er naar handelen. Dit betekent onder andere dat we een goede verstandhouding willen opbouwen met onze lokale en regionale omgeving en nieuws met hen willen delen. Dat zijn we overigens niet verplicht. Kijk maar naar grote voetbalclubs in Groot-Brittannië, die alle nieuwsberichten alleen via hun eigen mediakanalen als TV of internet verspreiden. Zelf geloof ik in het betrekken van lokale en regionale media bij het verspreiden van aansprekend nieuws."

Primeur
Sportief en ook zakelijk gezien gaat het goed met PSV. "Op dit moment hebben wij 400 bedrijven aan ons weten te binden, waarmee we een totaalbedrag van 28 miljoen euro ophalen. Als je ziet dat aan het begin van dit voetbalseizoen het er 100 bedrijven minder waren, dan vind ik deze ontwikkeling nieuwswaardig. Dan bel ik graag met een journalist van het Eindhovens Dagblad om hem of haar deze primeur te gunnen. Wij brengen als sportorganisatie veel nieuws en dat mag vanuit verschillende invalshoeken worden belicht. Daar heb ik de lokale en regionale media hard voor nodig", zegt Thijs.

PSV organiseert regelmatig speciale sportevenementen voor haar jeugdige fans. "Het zoontje van een journalist werd per brief uitgenodigd om mee te doen aan het Phoxy straatvoetbaltoernooi. De verslaggever leek het vervolgens leuk om daar een reportage van te maken. Uiteraard verleende ik hieraan mijn medewerking. Graag zelfs! Het zoontje vertelde het verhaal, waarvan wij hoopten dat het klopt met onze gestelde doelen", vertelt Thijs enthousiast.

Maatschappelijke functie
"Bij ons draait alles om voetbal. Het staat op plek één, twee en drie. Dat is voor ons het allerbelangrijkste, maar eigenlijk net zo belangrijk vind ik dat wij als voetbalclub ook een maatschappelijke functie hebben."

Medisch sportgezondheidscentrum TopSupport in Geldrop is partner van PSV. Hier kunnen sporters en sportverenigingen op alle niveaus van recreatief tot topsport terecht. "Zij ondersteunen mensen die lekker willen bewegen of een gezonde levensstijl er op na willen houden. Eén van de initiatieven waarbij zij helpen is om sporters die kanker hebben gehad of daarvan proberen te genezen, hun persoonlijke doel te realiseren: een afstand van de Eindhovens marathon lopen. En dan maakt het niet uit of het om de hele, halve of een zelfgekozen afstand is. Met alle plezier breng ik deze organisatie in contact met de journalisten van de lokale omroep Studio040. De verslaggever heeft vervolgens een leuk item en TopSupport krijgt aandacht op een mooi podium", zegt Thijs.

Monitoren
"Het is essentieel om alle berichten en verhalen over PSV te volgen. We monitoren veel om te kijken welke invalshoek een journalist heeft gekozen. Daar kunnen wij veel van leren. Tot nu toe hebben we een hele goede band met de lokale en regionale nieuwsmedia en ik vind dat we verplicht zijn om daaraan eisen aan te stellen. Wij gaan als organisatie voor kwaliteit en dan willen we graag dat wat is opgeschreven ook feitelijk juist is. En mocht een medium niet over een juiste foto beschikken, geef maar een belletje, dan stellen we deze graag en gratis ter beschikking", besluit Thijs enthousiast.

Herman van Aalst

Over Thijs Slegers
Thijs Slegers reisde als voetbaljournalist onder andere voor Nederlands voetbaltijdschrift Voetbal International zeventien jaar de wereld rond en werd in de zomer van 2015 door PSV aangetrokken als communicatiespecialist. Hij adviseert de Raad van Commissarissen, de directie, de technische staf en de spelers van PSV in hun dagelijkse media-uitingen. Hij schreef boeken als Geen Genade, de spraakmakende autobiografie van Andy van der Meijde en De Waarheid, de onthullende biografie van voormalig topvoetballer Luc Nilis.