Afbeelding

Snapchat-gebruikers: app vergroot geloofwaardigheid media en journalisten

Algemeen

Snapchat vergroot de geloofwaardigheid van media en journalisten. Dat vindt de helft van de Amerikaanse Snapchatters die media en journalisten volgen, blijkt uit onderzoek. Een kwart zegt dat Snapchat geloofwaardigheid van media en journalisten juist schaadt.

Snapchat-gebruikers die nieuwsorganisaties en journalisten volgen, vinden dat Snapchat de geloofwaardigheid van deze organisaties en personen vergroot. Dat blijkt uit onderzoek van Engaging News Project en Knight Foundation onder 977 Snapchatters in Amerika in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

Een derde van alle respondenten volgt nieuwsorganisaties of politici via Snapchat. Op de vraag naar geloofwaardigheid van media antwoordde 46 procent van die groep dat Snapchat bijdraagt aan geloofwaardigheid. Op dezelfde vraag met betrekking tot journalisten vond zelfs 50 procent dat Snapchat helpt voor geloofwaardigheid. Een kwart van de Snapchatters vindt dat de app geen invloed had op de geloofwaardigheid en een kwart vond juist dat het de geloofwaardigheid schaadde.

Lees verder op SVDJ: www.svdj.nl/kort-nieuws/snapchat-gebruikers-app-vergroot-geloofwaardigheid-media-en-journalisten/