Afbeelding

NOM: bereik magazines print gelijk, digitaal stijgt

Algemeen

Het printbereik van magazines is voor de tweede keer op rij stabiel gebleven en het digitale bereik is met 7 procent gestegen. Dit blijkt uit de rapportage NOM Mediamerken en de NOM Print en Doelgroepmonitor 2017-II die door NOM zijn gepubliceerd.

Met printmagazines worden 11,4 miljoen mensen bereikt. Dit is 80 procent van de Nederlandse bevolking (13 jaar en ouder). Veel magazines behalen elke editie hoge lezersaantallen. De top 5 magazines met het grootste print bereik zijn Kampioen (4,8 miljoen), Libelle (1,6 miljoen), Donald Duck (1,4 miljoen), LINDA. (1,2 miljoen) en Vrouw (1,1 miljoen).

Digitaal bereik
Naast de NOM Print en Doelgroep Monitor (NPDM 2017-II) publiceert NOM ook NOM Mediamerken 2017-II. Deze publicatie bevat gegevens over het gebruik van mediamerken. In de NOM Printmonitor zijn vragen opgenomen over het digitaal lezen van dagblad- en magazinemerken. Zo wordt inzicht verkregen in het totaal aantal lezers in de afgelopen 12 maanden, ongeacht het platform waarop men leest.

Lees verder op Nederlands MediaNieuws: www.nederlandsmedianieuws.nl/media-nieuws/NOM-bereik-print-gelijk-digitaal-stijgt/