Afbeelding

Amerikaanse uitgevers ontslaan journalisten om meer video te kunnen maken

Algemeen

Wekelijks maakt Elger van der Wel een overzicht van de meest interessante artikelen over innovatie in de journalistiek en media. Deze keer onder meer over het gevecht tegen nepnieuws en de nieuwste mogelijkheden van sociale netwerken.

Terwijl ik de laatste happen van mijn ontbijt neem, heb ik mijn nieuwsbrief voor deze zondag alweer klaar staan voor je. Met deze week onder meer: Hoe Amerikaanse uitgevers steeds meer resources in video investeren - De toekomst van nepnieuws - De nieuwste mogelijkheden die Facebook, Twitter en Snapchat bieden - De shift van tekst naar video - Hoe vijf Amerikaanse uitgevers investeren in video.

Al tien jaar geleden waren kranten bezig om te experimenteren met video, maar die experimenten vallen in het niets bij hoe uitgevers in de VS nu investeren in video. Doordat de contentconsumptie op social media steeds visueler wordt (van Snapchat tot Facebook), maken uitgevers geld vrij om video te produceren. Dat gaat bij sommige van hen letterlijk ten koste van de schrijvende redactie.

In dit artikel van Digiday krijg je een mooi beeld van welke keuzes The New York Times en BuzzFeed maken op dit vlak.

Lees verder op De Nieuwe Reporter: www.denieuwereporter.nl/2017/10/amerikaanse-uitgevers-ontslaan-journalisten-om-meer-video-te-kunnen-maken/