Afbeelding

Treitervlogger is woord van het jaar 2016 in Nederland

Algemeen

Je zag het wel aankomen dit jaar. De treitervloggers kwamen halverwege 2016 zo vaak voorbij dat het nieuwe woord meteen in de geheugens van de Nederlanders stond gegrift.

De capriolen van Ismail en zijn vrienden die op video werden vastgelegd hielden iedereen bezig en zo werd het woord direct gemeengoed. Daarnaast bekt het ook gewoon lekker. Dat het dus ook de door Van Dale uitgeschreven 'woord van het jaar'-verkiezing heeft gewonnen is geen echte verrassing.

Samson
Wel is het altijd leuk om te zien welke woorden ook in de race zaten maar het net niet gehaald hebben. Voordat we die oplijsten moeten we nog even stilstaan bij het Belgische (of ja, Vlaamse) woord van het jaar: Samsonseks. Die won overweldigend met 43 procent van de stemmen. Als het je niks zegt heb je in elk geval geen kinderen, want het doelt op seks door ouders van kinderen terwijl het kroost wordt beziggehouden door de tv. Bij onze Oosterburen is dat één van de beste opties om de kinderen tot aan de climax bezig te houden. Hoe zou dat bij ons heten? Sesamstraatseks?

Lees verder op Dutchcowboys: www.dutchcowboys.nl/entertainment/treitervlogger-is-woord-van-het-jaar-2016-in-nederland