Afbeelding

Oproep aan freelance journalisten: Doe mee met deze enquête over de positie van freelance journalisten in Nederland

Algemeen

Onlangs is een groot onderzoeksproject gestart naar freelance journalisten die naast hun journalistieke werk ook communicatie- en pr-werk doen of zelfs zijn overgestapt. Een van de onderdelen is een enquête over de positie van freelance journalisten in Nederland. Danny Simons roept freelancers op om de vragenlijst in te vullen.

Het onderzoeksproject, onder leiding van Mirjam Prenger (coördinator van de master Journalistiek en Media aan de UvA) en Bernadette Kester (academisch directeur van de PDOJ aan de Erasmus Universiteit) maakt deel uit van een internationaal vergelijkend onderzoeksproject waarvan de resultaten bij het Reuters Institute for the Study of Journalism in Oxford zullen worden gepubliceerd.

Binnen dit project doen we op verschillende manieren onderzoek naar (freelance) journalisten die zijn 'overgelopen' naar de communicatie- en pr-branche, of die naast hun journalistieke werk ook communicatie- en pr-werk doen. Er zullen onder meer enquêtes worden gehouden en interviews worden afgenomen.

Lees verder op De Nieuwe Reporterwww.denieuwereporter.nl/2017/01/oproep-aan-freelance-journalisten-doe-mee-met-deze-enquete-over-de-positie-van-freelance-journalisten-in-nederland/