Afbeelding

Huis-aan-huisredacties willen levensvatbaar plan De Persgroep

Algemeen

Journalistenvereniging NVJ heeft de directie van De Persgroep een brief overhandigd waarin het overgrote deel van de huis-aan-huisbladjournalisten bij het bedrijf hun onvrede over de aangekondigde reorganisatie laten weten.

De redacties menen dat de voorgenomen reorganisatie onvermijdelijk leidt tot een ondergang van huis-aan-huiskranten bij De Persgroep.

In de voorgenomen plannen verdwijnen tientallen banen. Er kan slechts op een klein aantal functies worden gesolliciteerd in de nieuwe opzet van de weekbladredacties. De eerder deze week overhandigde brief is onderdeel van de eerste onderhandelingsronde tussen de NVJ en De Persgroep.

Verbijstering
Dat de kranten zelf blijven bestaan terwijl de voltallige redactie wordt ontslagen leidt tot verbijstering onder de werknemers. De Persgroep wil vast personeel vervangen door externe tekstbureaus en freelancers. Sommige online activiteiten zouden door onbetaalde krachten kunnen worden uitgevoerd. Volgens de NVJ wordt zo feitelijk de cao voor de huis-aan-huisblad journalisten uitgehold.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/huis-aan-huisredacties-willen-levensvatbaar-plan-de-persgroep