Afbeelding

Social media zijn volwassen: 8 ontwikkelingen om serieus te nemen

Algemeen

Zijn social media nog wel écht sociaal? Gaat Twitter nog om mensen of om nieuws? En wat is Facebook nou: een technologiebedrijf of mediakanaal?

Bij de 10e editie van The Social Conference werd 1 boodschap duidelijk: we zijn het kaf van het social koren aan het 'shedden'. Hoog tijd om met een frisse, realistische blik naar de inzet van social media te kijken.

1. Twitter is het allersnelste nieuwsmedium, maar: weg met die bagger!
Twitter is niet meer het allergrootste social kanaal, dat weten we. Maar wat is het dan wel? Marc de Vries, voormalig country manager Twitter Nederland: "Twitter is ooit klein begonnen. Je vertelde er aan je vrienden wat je aan het doen was. Nu is het het allersnelste nieuwsmedium ter wereld. Twitter is als de pulse in de samenleving. Als er ergens iets gebeurt, dan gebruiken mensen Twitter, want dat is het enige medium dat echt live is."

Twitter ziet overigens wel dat het wat moet doen aan de hoeveelheid bagger die erop te vinden is. "We zien ook een hoop content die we eigenlijk niet willen hebben. Berichten waarin mensen anderen lastig vallen of de veiligheid in gevaar brengen, hoe ga je daarmee om? Dit is inmiddels bij Twitter eerste prioriteit geworden. Want dit soort berichten vormen een klein deel van wat er op het platform gebeurt, met een hele grote impact."

Lees verder op Frankwatchingwww.frankwatching.com/archive/2017/04/03/social-media-zijn-volwassen-8-ontwikkelingen-om-serieus-te-nemen/