Afbeelding

Clinic Omdenken tijdens NNP-dag in Lelystad

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

LELYSTAD - Wat is het verschil tussen ja-maar-denken en ja-en-denken? Wat is het verschil tussen het denken in termen van bedreigingen of kansen? Daar zou de organisatie van Omdenken een intrigerende presentatie over kunnen geven. En dat gaan ze doen tijdens een workshop op donderdag 20 april tijdens de NNP-dag bij Aviodrome in Lelystad.

Omdenken gaat er vanuit, dat in de meeste organisaties de bereidheid om op een ja-en-manier te denken, meer dan aanwezig is. Alleen is er volgens hen nog wel een verschil tussen kennen en kunnen.

Overal waar gewerkt en geleefd wordt, ervaren mensen problemen. De dingen gaan niet zoals ze verwacht hadden, mensen om hen heen doen moeilijk, ze waren net zo lekker bezig en 'dan vliegt er een probleem in'. Mensen schieten daardoor al snel in de 'ja-maar stand' en zijn geneigd te kijken naar wat er niet goed is en wat er anders moet. Het gevolg is irritatie en stilstand. Wie op een ja-maar-manier in het leven staat, denkt in termen van bedreigingen en beren-op-de-weg. Dat noemen we vastdenken. Er is ook een andere manier van denken: de ja-en-houding. Wie op die manier in het leven staat denkt in termen van kansen en mogelijkheden. Ja-en mensen zien de beren én de weg. Hoe kun je van je probleem een nieuwe mogelijkheid maken? Dat noemen we omdenken.

Interactie
De trainers maken op humoristische wijze en in een wervelend tempo onweerlegbaar duidelijk dat ja-en denken en omdenken nog knap lastig is. Op de één of andere manier kleuren we toch het liefst binnen de lijntjes.

Het programma wordt uitgevoerd in een theateropstelling en bestaat voor een groot deel uit het zelf oefenen met casussen. De Omdenkclinic kent daarom vanaf het begin een hoge mate van interactie.

De trainers en acteurs van Omdenken verzorgen dagelijks programma's over Omdenken bij organisaties door het hele land. Hun incompany shows, workshops, clinics en lezingen zijn interactief, inspirerend en humoristisch.

Ze maken op onontkoombare wijze het verschil tussen deze twee manieren van kijken duidelijk en denken en laten zien wat omdenken te bieden heeft: innovatie, creativiteit en inspiratie. Het is de ultieme mix van theater, cabaret en voordracht.

Voor meer informatie: www.omdenken.nl