Facebook richt vizier op televisie

Facebook is veel dichterbij dan verwacht met het maken van een grote stap op gebied van entertainment: het uitbrengen van eigen TV shows. Het bedrijf is bezig met de ontwikkeling van zo'n 24 shows die al ergens medio juni in première kunnen gaan, zo blijkt uit een nieuw rapport van Business Insider.

In februari van dit jaar werd al bekend dat Facebook werkt aan de productie van eigen TV shows. Duidelijk is inmiddels dat ze mikken op twee soorten content: een klein aantal, wat langere shows met meer aanzien, qua het niveau van bijvoorbeeld House of Cards. En dan is er de wat makkelijker te bekijken, 5 tot 10 minuten shows, de meer snackable content, die iedere 24 uur vernieuwd zal worden.

Mark Zuckerberg wil dat gebruikers naar het platform komen voor 'episodic content.' Maar het is natuurlijk onderdeel van een veel groter initiatief om meer dollars af te snoepen van de miljarden die nog jaarlijks aan advertenties op televisie uitgegeven worden.

Een potentieel grote nieuwe markt om aan te boren aangezien ze de limiet van het aantal ads dat ze op onze nieuwsfeed kunnen vertonen zo goed als bereikt hebben.

Lees verder op DutchCowboys: www.dutchcowboys.nl/video/facebook-richt-vizier-op-televisie

reageer als eerste
Meer berichten