Afbeelding

NDC neemt regionale nieuwsmediabedrijf van Boom over

Algemeen

NDC mediagroep (NDC) en Boom uitgevers Nieuwsmedia (BuN), het regionale uitgeversbedrijf van Koninklijke Boom uitgevers te Meppel, slaan de handen ineen om samen sterker te staan in de snel veranderende mediawereld. Daartoe neemt NDC alle aandelen van BuN van Boom over.

Ook de activiteit familieberichten.nl is onderdeel van deze transactie en gaat deel uitmaken van NDC. Zo ontstaat één groot Noordelijk mediabedrijf dat zich via diverse kanalen bezighoudt met onafhankelijke nieuwsvoorziening voor en over Noord-Nederland, Flevoland en delen van Overijssel.

NDC is uitgever van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, 30 nieuws- en weekbladen en exploiteert een tiental aansprekende special interest merken als Wonen&Co, Gezondheid&Co en noordz. BuN is uitgever van de abonnementenkranten Meppeler Courant, Opregte Steenwijker Courant, Hoogeveensche Courant, Stellingwerf, de Nieuwe Ooststellingwerver, 15 huis-aan-huisbladen, 13 nieuwssites en diverse andere digitale services.

Koninklijke Boom uitgevers blijft actief en concentreert zich verder op het gebied van haar educatieve, professionele, wetenschappelijke en algemene uitgeefactiviteiten vanuit Uitgeverij Edu'Actief, Boom uitgevers Amsterdam, Boom uitgevers Den Haag, Uitgeverij Sarphati en Courseweb.