De Hashtag bestaat vandaag 10 jaar #Hashtag10?

Op 23 augustus 2007 is de hashtag ontstaan op Twitter. In de afgelopen tien jaar is deze ontwikkeld van een simpele manier om Tweets te 'taggen' of te categoriseren, tot een van de meest herkenbare en vaakst gebruikte symbolen in de digitale wereld.

De hashtag is onderdeel geworden van het dagelijks taalgebruik en heeft onze manier van online communiceren veranderd. Het is een krachtige manier om wereldwijd online samen te komen en communities te vormen. Wereldwijd worden er dagelijks gemiddeld 125 miljoen hashtags gedeeld via Twitter. Op deze wijze laat men anderen op Twitter zien wat er in de wereld gebeurt en kan iedereen ontdekken waar er nu over wordt gesproken.

Als er iets gebeurt in de wereld, dan gebeurt het ook op Twitter. Hashtags hebben geholpen bij het uitdragen van enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld.

10 jaar geleden
Vandaag, 10 jaar geleden, tweette Chris Messina (@chrismessina) #barcamp. Dat was de eerste hashtag die op Twitter is gebruikt.

Sinds die eerste Tweet is de hashtag onderdeel van het algemeen vocabulair. Van wereldwijde gebeurtenissen en acties, tot wekelijkse throwback pics: het gebeurt allemaal op Twitter met behulp van hashtags.

Lees verder op Dutch Cowboys: www.dutchcowboys.nl/socialmedia/de-hashtag-bestaat-vandaag-10-jaar-hashtag10

Reageer als eerste
Meer berichten