Grotere instroom aan hogescholen Journalistiek

Voor het studiejaar 2017-2018 hebben zich meer studenten ingeschreven aan de vier hogescholen Journalistiek dan vorig jaar.

Het voorlopige aantal nieuwe eerstejaars studenten (voltijd) is 945. Vorig jaar lag dit rond dezelfde tijd op 911. In verband met afvallers en last minute-inschrijvingen kan het aantal nieuwe studenten nog enigszins veranderen.

Vooral de opleidingen in Zwolle en Tilburg groeien flink ten opzichte van vorig jaar. Aan de School voor Journalistiek (SvJ) in Utrecht is het aantal eerstejaars juist gekrompen. Waar zich normaal steevast (bijna) driehonderd studenten inschrijven, zijn het er dit jaar vooralsnog 258.

De SvJ heeft als enige opleiding de numerus fixus gehandhaafd. De andere drie schaften deze met ingang van het studiejaar 2017-2018 af, vooral vanwege de beslissing van onderwijsminister Jet Bussemaker om de inschrijvingsdeadline voor numerusfixusopleidingen te vervroegen van 1 mei naar 15 januari. De vier hogescholen – ook die in Utrecht – waren en zijn het daar niet mee eens.

Lees verder op SVDJwww.svdj.nl/nieuws/grotere-instroom-aan-hogescholen-journalistiek/

Reageer als eerste
Meer berichten