Facebook publiceert nieuwe voorwaarden voor content

Facebook heeft nieuwe voorwaarden gepubliceerd voor content waarmee geld kan worden verdiend. Het sociale netwerk wil die mogelijkheden verder uitbreiden, maar wil voorkomen dat adverteerders worden geconfronteerd met ongewenste content.

Tot voor kort kon er niet direct geld worden verdiend met content op Facebook. Dat gaat veranderen. Een manier om geld te verdienen aan content zijn Ad Breaks of reclameblokken. Dat gebeurt al op kleine schaal in de VS bij live Facebook-uitzendingen. Wie meer dan 300 kijkers trekt, kan reclameblokken op zijn of haar pagina of profiel instellen. Elk reclameblok kan maximaal 15 seconden duren.

De voorwaarden beperken het gebruik van content echter in sterke mate. Facebook wil geen content die het gebruik van drugs of alcohol aanmoedigt of vandalisme promoot, en ook ongewenst taalgebruik wordt niet getolereerd. Maar ook beelden van bloed, operaties, natuurlijke rampen en criminaliteit vallen onder de beperkingen, evenals controversiële sociale vraagstukken. Facebook verbiedt deze content niet, maar aan de content kan dan niet verdiend worden.

Lees verder op Emercewww.emerce.nl/nieuws/facebook-publiceert-voorwaarden-content-waarmee-kan-worden-verdiend

Reageer als eerste
Meer berichten