Afbeelding

Google en Facebook vangen 25% van álle advertentiegeld ter wereld

Algemeen

Dat Google en Facebook de advertentiemarkt aan het opeten zijn wisten we allemaal al, maar inmiddels is ook de offline advertentiemarkt dusdanig aan het schuiven dat die twee partijen samen verantwoordelijk zijn voor een kwart van alle advertentiegelden wereldwijd, on- én offline. De manier waarop beide partijen gebruik hebben gemaakt van de groei van mobile advertising speelt daar een grote rol in.

Het geld gaat (niet verrassend) grotendeels naar Google, die goed is voor een 18 procent wereldwijd, terwijl arm Facebook het met 7 procent moet doen. Als je dat vergelijkt met vijf jaar geleden is dat een verdubbeling. Trek die lijn door en dan halen die twee over vijf jaar (extreme omstandigheden daargelaten) met gemak de helft van alle advertentiegeld wereldwijd op.

Dat heeft ook alles te maken met schaal. Er valt niet tegen Google en Facebook op te concurreren. Ze hebben de gebruikers, ze beheersen de zoekresultaten en ze kunnen alle concurrerende bedrijven makkelijk voor blijven.

Lees verder op DutchCowboys: www.dutchcowboys.nl/advertising/google-en-facebook-vangen-25-van-alle-advertentiegeld-ter-wereld