Afbeelding

Em. de Jong neemt Das Publishers over

Algemeen

DEURNE - Em. de Jong-Groep uit Baarle-Nassau heeft uitgeverij Das Publishers overgenomen. Das Publishers geeft onder meer de vier lokale weekbladen Weekblad voor Deurne, Peelbelang, 't Contact en Weekblad voor Gemert-Bakel uit. De Deurnese uitgeverij was onderdeel van Voergroep Zuid, voorheen Boerenbond Deurne.

Voergroep Zuid heeft eerder aangegeven de focus vooral op de agrarische activiteiten te leggen. De verkoop van Das Publishers is daarom een logisch gevolg, ook om de continuïteit van Das Publishers te waarborgen.

De coöperatie heeft maar liefst 114 jaar lang een weekblad uitgegeven. Pastoor Roes was destijds de initiatiefnemer. In eerste instantie moest het weekblad dienen als informatieblad voor de boeren. In 1961 werd de titel Land- en Tuinbouwblad veranderd in de huidige naam: Weekblad voor Deurne en werd het een huis- aan-huis blad. In 1990 werd Peelbelang overgenomen van uitgeverij Schriks in Asten en sinds 2014 worden ook 't Contact in Someren en Weekblad voor Gemert-Bakel door Das Publishers uitgegeven.

De vier weekbladen blijven bestaan en het pand aan de Stationsstraat 103 in Deurne blijft de hoofdvestiging van Das Publishers. De Deurnese uitgeverij telt zestien medewerkers die allemaal mee overgaan in de overname.

Uitbreiding verspreidingsgebied
Em. de Jong is een grote speler in de uitgeverswereld. Het geeft onder meer 35 weekbladen uit in Midden-Brabant en Zuid-Holland. Net als Das Publishers kent ook Em. de Jong een rijke historie. Sinds 1906 wordt in de regio rondom Baarle 'Ons Weekblad' uitgegeven. Door de jaren heen zijn er diverse titels bijgekomen. De laatste uitbreiding was in 2015 toen het uitgeverij Talvi (voorheen De Winter) overnam. Talvi geeft onder andere het Udens Weekblad en Stadskrant Veghel uit.

Behalve als uitgever, is Koninklijke Drukkerij Em. de Jong een grote Europese speler in heatset-rotatiedruk met een vijftal eigen drukkerijen waaronder Janssenpers in Gennep. De nieuwe eigenaar ziet in de vier weekbladen in Deurne, Asten, Someren en Gemert-Bakel een mooie uitbreiding van het verspreidingsgebied.