Unieke kijk op media en haar geschiedenis

De NNP-dag wordt donderdag 12 april gehouden in Beeld en Geluid in Hilversum.

Beeld en Geluid is hét instituut voor mediacultuur. In ons interactieve museum verwonderen we jou én duiden we actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Beeld en Geluid laat op betoverende manieren zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen.

De zowel herkenbare als grensverleggende collectie van Beeld en Geluid wordt op ludieke wijze gepresenteerd in het museum, de Beeld en Geluid experience. De experience biedt een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de media in het bijzonder.

In het museum kun je rondspeuren in de schatkamers van de collectie en zelf aan de slag. Zo kun je een eigen muziekprogramma maken of zelfs nieuwslezer worden van het journaal!

Nieuws of Nonsens
In de huidige tentoonstelling Nieuws of Nonsens komt de rol van de nieuwsmedia aan bod: wat is nieuws eigenlijk en hoe vormt het jouw wereldbeeld? Hoe wordt nieuws van nonsens onderscheiden in tijden van fake news en filterbubbels? Een must see voor iedereen die verdieping zoekt in thema's als de betrouwbaarheid van nieuws, journalistiek, geld verdienen met nieuws, filterbubbels, nepnieuws en meer.

Mediacultuur
Naast het museum heeft Beeld en Geluid een uitgebreide culturele agenda. Denk hierbij aan verrijkende colleges, talkshows en lezingen over (recente) mediaontwikkelingen en wereldgebeurtenissen. Ook zijn er interactieve (media)workshops en groepsbezoeken mogelijk voor jong en oud. Kijk op www.beeldengeluid.nl/agenda voor meer informatie of geef gerust een belletje.

Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
T 035-6775555
E klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl
i www.beeldengeluid.nl
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.30
Toegangsprijzen: Volw. b16,-, Kinderen b 9,-
Gratis te bezoeken met Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART!

Meer berichten