Afbeelding

Staat van onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in Nederland: Deel IV

Algemeen

Eind vorige maand is een aantal onderzoeken naar de staat van onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in Nederland gepubliceerd, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. De onderzoeken dienen als basis voor gesprekken met de mediasector over toekomstig beleid.

We lazen Op het tweede gezicht, regionale en lokale media en journalistiek 2000 - 2017 [.pdf], van onderzoekscoördinator Quint Kik van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en voormalig lector Crossmedia & Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht Piet Bakker. Zoals de titel aangeeft bekeken Kik en Bakker een vrij lange maar cruciale periode in het Nederlandse medialandschap.

Wie het huidige regionale en lokale medialandschap in Nederland bekijkt, ziet volges Kik en Bakker op het eerste gezicht een veelzijdig aanbod van kranten, websites, radio en televisie. In werkelijkheid hebben bestaande spelers het moeilijk en daalt het gebruik van lokale printmedia en omroepen.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/staat-van-onafhankelijke-onderzoeksjournalistiek-in-nederland-deel-iv