Met deze zes simpele tips kan elke journalist veilig werken op internet

Voor journalisten is het heel belangrijk om zonder pottenkijkers te communiceren met informanten. Bronnen verschaffen hen vaak gevoelige informatie en het zou tot grote consequenties kunnen leiden als deze in de verkeerde handen valt. Ook kan het van belang zijn om internet te gebruiken zonder sporen achter te laten. Maar hoe doe je dat? John Mason geeft 6 eenvoudige tips, zodat elke digibeet veilig het internet kan gebruiken.

Of het nou gaat om de roddelpers of onderzoeksjournalistiek, het is de taak van elke journalist om de privacy van zijn bronnen te waarborgen. Bovendien zijn nieuwsmedia invloedrijk in het publieke debat, waardoor journalisten wel eens het slachtoffer worden van cyberaanvallen.

Als journalist hoor je te weten hoe je je veilig op het internet kunt geven, zonder sporen achter te laten en zonder bronnen in gevaar te brengen. Het probleem is dat veel journalisten niet de technologische knowhow hebben om de online privacy van zichzelf, en daarmee ook hun bronnen, te waarborgen.

Maar niet gevreesd. Deze zes tips voor veilig browsen zijn zelfs voor digibeten gemakkelijk toepasbaar en zullen onmiddellijk je online privacy verhogen.

Lees verder op De Nieuwe Reporter: www.denieuwereporter.nl/2019/01/met-deze-6-simpele-tips-kan-elke-journalist-veilig-werken-op-internet/

Meer berichten