Afbeelding

Aantal Facebook-gebruikers in Nederland stijgt weer

Algemeen

Het aantal gebruikers van Facebook in Nederland zit weer in de lift. Het platform had flink te lijden onder alle schandalen, waardoor veel gebruikers Facebook hebben verlaten.

In het tweede kwartaal van 2019 is het aantal Nederlandse gebruikers die de app van Facebook op hun smartphone hebben staan, gestegen. Dat is voor het eerst sinds begin 2018, toen de daling werd ingezet, mede door het Cambridge Analytica schandaal. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers die bekend zijn gemaakt door Telecompaper.

7,7 Nederlanders hebben Facebook-app op smartphone staan
Meer dan 7,7 miljoen Nederlanders hebben aan het eind van het tweede kwartaal van 2019 de app van Facebook op hun smartphone staan. Dit komt neer op 69 procent van de Nederlanders tussen de 16 en 80 jaar. Telecompaper noteerde een toename van 300.000 installaties ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019.

Het gebruik van Facebook het afgelopen jaar is nauwelijks veranderd. Gemiddeld wordt de app 25 dagen per maand gebruikt. Ondanks alle schandalen is daarbij in de afgelopen 2 jaar weinig veranderd. Maar liefst 5,2 miljoen Nederlanders openen de app van Facebook dagelijks.

Lees verder op DutchCowboys: www.dutchcowboys.nl/socialmedia/aantal-facebook-gebruikers-in-nederland-stijgt-weer