Teleurgestelde Eric Eljon neemt juridische stappen tegen minister Arie Slob

Eric Eljon zegt dat er geen andere mogelijkheden resten dan juridische stappen te nemen tegen zijn ontslagbesluit van minister Arie Slob. Eric Eljon werd op 1 augustus 2019 ontslagen als commissaris bij het Commissariaat voor de Media, de media-toezichthouder.

Volgens Christenunie-minister Arie Slob kan Eric Eljon niet meer kan functioneren als lid van het Commissariaat voor de Media. Eind april 2019 werd Eric Eljon door de minister geschorst nadat deze in conflict kwam met de collega-commissarissen Jan Buné en toenmalig voorzitter Madeleine de Cock Buning. Het conflict ontstond na de publicatie van het samen met Bart in 't Hout geschreven boek Dwergwerpen. Het is nooit eerder voorgekomen sinds het bestaan van het Commissariaat voor de Media dat een van de besturende leden is ontslagen.

Eric Eljon zegt in een verklaring teleurgesteld, maar ook uitermate verbaasd te zijn door het besluit van de minister. Volgens de onstlagen commissaris is de afgelopen weken is duidelijk geworden dat er grote problemen zijn bij het Commissariaat voor de Media die mijn twee medebestuurders en de net vertrokken directeur aan te rekenen zijn. Eric Eljon zegt in zijn verklaring niets over zijn eigen rol.

Lees verder op Nederlands Medianieuws: https://nederlandsmedianieuws.nl/media-nieuws/Teleurgestelde-Eric-Eljon-neemt-juridische-stappen-tegen-minister-Arie-Slob/

Meer berichten