Foto:

Slob: noodsteun media wellicht een sigaar uit eigen doos, maar het alternatief was erger

Het geld dat media-minister Arie Slob heeft gehaald uit een bestaande subsidieregeling en gebruikt heeft voor het journalistieke noodfonds van 11 miljoen euro wordt maar deels terug gestort. Dat zei Slob dinsdag in de Tweede Kamer. De 7,5 miljoen euro die voor experimenten met lokale en regionale omroepen was bedoeld, keert niet terug. Ook de subsidieregeling voor onderzoeksjournalistiek levert 3,5 miljoen in. Onduidelijk of er een tweede ronde steun komt voor noodlijdende media-organisaties.

De Kamer sprak dinsdag met Slob. SP-Kamerlid Jasper van Dijk vindt het opmerkelijk dat er tientallen miljarden zijn uitgetrokken om de effecten van de huidige crisis te bestrijden, maar dat de 11 miljoen voor het journalistieke noodfonds uit een bestaand potje is gehaald. Ook Lisa Westerveld (GroenLinks) wees in het debat op het maatwerk dat voor bepaalde sectoren als zorg en cultuur wordt geleverd, maar dat dit voor de journalistieke sector niet lijkt te gelden.

Media-minister Arie Slob (ChristenUnie) wees erop dat zzp’ers en journalistieke bedrijven ook op de generieke steunmaatregelen aanspraak kunnen maken.

Klik hier om verder te lezen op Villamedia

Meer berichten
De krant