Foto: Stockfoto 123RF

‘Hoho! Ik heb een keurmerk!’ De zin en onzin van een keurmerk voor journalisten

Het Genootschap van Hoofdredacteuren wil dat journalisten van de politie dezelfde bescherming krijgen als medewerkers van hulpdiensten. Henri Beunders is daar geen voorstander van en stelt voor een keurmerk in te voeren. 

Villamedia peilde de reacties op de verschillende ideeën die worden geopperd om bedreigingen tegen journalisten aan te pakken.

Omroep Flevoland: hoe zou dit in de praktijk moeten werken?
Begin dit jaar kwam Omroep Flevoland zelf in het nieuws toen een verslaggever van de regionale omroep doelwit werd toen hij verslag wilde doen van de ongeregeldheden die waren uitgebroken in Urk na een uit de hand gelopen ruzie tussen twee tieners.

Hoofdredacteur Allard Berends vertelt dat ze afgelopen week ook weer aangifte hebben gedaan bij de politie. De bedreigingen gaan namelijk “gestaag door”. Bij de meest recente aangifte ging het om een comment onder een nieuwsbericht op Facebook waarin werd gedreigd een brandbrief bij de omroep naar binnen te gooien. “Je merkt gewoon dat bij sociale media de reflectie en elke grens van beschaving verdwijnt.”

Klik hier om verder te lezen op Villamedia

Meer berichten
De krant