Google’s jaaroverzicht 2020: coronavirus, verkiezingen en Kobe Bryant trending
Foto: Stockfoto 123RF

Google’s jaaroverzicht 2020: coronavirus, verkiezingen en Kobe Bryant trending

Zoals ieder jaar deelt Google de lijst met de meest trending zoekopdrachten van 2020 in Nederland. Dit zijn de zoekopdrachten die de sterkste stijging kenden in vergelijking met 2019. Of anders gezegd: wat was dit jaar hot in ons land? 2020 was vooral een bijzonder en onverwacht jaar vol uitdagingen en emoties, niet alleen hier maar ook in de rest van de wereld. Alle lijsten, zowel voor Nederland als wereldwijd, en de Year in Search-video zijn te vinden op de speciale Year in Search-pagina’s.

Google Zoeken kan je helpen bij het ontdekken van een wereld aan informatie en er zijn veel manieren om het jaar te verkennen door de lens van Google Zoeken; van algemene verhalen van over de hele wereld tot top 10-lijsten met populaire onderwerpen zoals artiesten en het nieuws.

Te midden van een wereldwijde pandemie probeerden mensen in 2020 vooral te begrijpen wat er om hen heen gebeurde. Daarom is het geen verrassing dat het coronavirus dit jaar in Nederland de lijst aanvoert van Year in Search. Dat zien we terug in vragen die Nederlanders in Google Zoeken stelden, zoals ‘wat is een lockdown?’, ‘hoe maak je een mondkapje?’ ewaarom hamsteren we wc-papier?’. Ook zien we het terug in het zoeken naar informatie over de corona persconferenties en het dichtgaan van de scholen.

In het nieuws
Op het gebied van nieuws hadden Nederlanders veel interesse in de Amerikaanse verkiezingen: zowel de verkiezingen zelf als Joe Biden staan in de top 10 van trending zoekopdrachten. Daarnaast zochten Nederlanders onder meer naar nieuws rondom Black Lives Matter, Koningsdag thuis en de gebeurtenissen in Iran en Beiroet.

Klik hier voor het volledige artikel op DutchCowboys

Meer berichten
De krant