LinkedIn in 2021: 4 trends en 7 nieuwe functionaliteiten
Foto: Stockfoto 123RF

LinkedIn in 2021: 4 trends en 7 nieuwe functionaliteiten

2021 is begonnen! Traditiegetrouw nemen we jou mee in de nieuwste trends en ontwikkelingen op LinkedIn. Daarnaast laten we je zien wat je dit jaar (waarschijnlijk) van LinkedIn kunt verwachten. Er zijn namelijk een aantal functionaliteiten net geïntroduceerd of aangekondigd. Wij zetten 4 trends en 7 nieuwe functionaliteiten voor je op een rij.

De 4 LinkedIn-trends voor 2021
We trappen af met de vier belangrijkste LinkedIn-trends die we dit jaar gaan tegenkomen.

1. Wederom een toename in het gebruik
We zien al jarenlang een groei in dagelijks gebruik en het aantal actieve gebruikers op LinkedIn. Ook in 2020 laat LinkedIn een sterke groei in het gebruik zien en deze groei zal naar verwachting in 2021 doorzetten. NewCom publiceert jaarlijks eind januari de nieuwe gebruikerscijfers (waarop we dus nog even moeten wachten) waarin dit altijd duidelijk te zien is.

Ruigrok NetPanel publiceerde in juni ook weer een peiling. Sinds 2008 doen zij onderzoek naar socialmediagebruik. In het onderzoek van Ruigrok zien we een stijging van 33% in het gebruik. De datacollectie vond plaats van 5 tot en met 16 maart 2020. Vanaf 15 maart waren de coronamaatregelen van kracht. De resultaten hebben daarom betrekking op het online gedrag vóór deze periode.

Klik hier voor het volledige artikel op FrankWatching

Meer berichten
De krant