Foto: Stockfoto 123RF

Huis van de Journalistiek stap dichterbij

Deze week is een belangrijke stap gezet in het traject dat moet leiden tot de oprichting van een Huis van de Journalistiek. Het Amsterdamse college is akkoord gegaan met de nieuwbouw van een bijzondere versie van de Amsterdamse bibliotheek (OBA Next) op de Zuidas en in die plannen zal ook het Huis van de Journalistiek onderdak vinden in dat gebouw. 

Als de Amsterdamse gemeenteraad op 21 april instemt met het plan, brengt dat de verwezenlijking van een idee dat al enige tijd geleden werd geboren, een stuk dichterbij.

Het initiatief tot het voeren van gesprekken die moeten leiden tot oprichting van een Huis van de Journalistiek is in 2014 genomen vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het idee was en is om een fysieke plek te vinden, waar allerlei journalistieke functies samen komen. Een plek waar journalistiek wordt bedreven, bediscussieerd, waar debatten plaats vinden, trainingen, cursussen, presentaties. 

Een plek waar media-onderzoekers zich thuis voelen, maar vooral ook een plek met een publieksfunctie, waar de plaats en het belang van journalistiek op een aansprekende manier inzichtelijk wordt gemaakt voor een breed publiek.

Klik voor het volledige bericht op SVDJ

Meer berichten
De krant