Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Wat zoeken we het meest op Google rond kerst?

Algemeen

Wanneer de feestdagen voor de deur staan, verandert steevast het zoekgedrag van Nederland. Velen bereiden zich voor op een paar mooie dagen met familie en vrienden en alles wat daarbij komt kijken, iets wat je dan ook zeker terugziet in Google. Maar de opvallendste jaarlijkse stijging? Die is waarschijnlijk niet wat je denkt.

Feestdagen of niet, natuurlijk blijven we ons steevast verwonderen over actualiteit. Trending zoekopdrachten in Google zijn de afgelopen dagen bijvoorbeeld zanger Rob de Nijs, presentator Annechien Steenhuizen, darts, schaatsen en de film Avatar: The Way of Water. Het populairst in Google Zoeken in Nederland is het weer, zoals zo vaak. “Krijgen we een witte kerst?”

Corona
Maar de afgelopen 2 jaar heeft Google in december ook een toename in het aantal zoekopdrachten gezien die te maken hebben met het coronavirus, zoals de zoekopdracht corona, waarschijnlijk om meer te weten te komen over de geldende richtlijnen en adviezen. Vorig jaar viel ook boosterprik op, omdat de oppepcampagne toen in volle gang was. Dit jaar is er in aanloop naar de feestdagen niets meer te zien van het coronavirus in de trending zoekopdrachten. Niet zo vreemd want het is na 2 jaar eindelijk weer een normale kerst.

Klik hier voor het volledige artikel op DutchCowboys