
DPG-medewerkers eisen structurele loonsverhoging van 10 procent
AlgemeenDe NVJ heeft namens de medewerkers van DPG Media een structurele loonsverhoging van 10 procent voor werknemers én freelancers geëist om hun koopkrachtverlies in 2022-2023 te compenseren. Het gaat om een verhoging met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023. Als de directie niet ingaat op het voorstel zien de DPG-redacties zich genoodzaakt om ‘verdere stappen’ te nemen, stellen zij in een e-mail aan ceo Erik Roddenhof.
Samen met journalisten dringt de NVJ al langere tijd aan op compensatie voor het koopkrachtverlies, maar de werkgeversorganisatie weigerde de cao tussentijds open te breken en verwees voor een oplossing naar de individuele mediaorganisaties. DPG Media wilde tot voor kort echter niets weten van een compensatie voor het koopkrachtverlies dat inmiddels ruim een maandsalaris bedraagt.
Voorstel DPG-directie ‘druppel op een gloeiende plaat’
Vrijdag 15 september toonde Roddenhof alsnog begrip voor de financiële situatie van zijn medewerkers en stelde in een brief een eenmalige uitkering voor. De DPG-redacties gaan daar echter niet mee akkoord. Zij stellen dat de gevolgen van de inflatie structureel zijn en veel groter dan Roddenhof schetst. De redacties noemen de eenmalige uitkering dan ook ‘een druppel op een gloeiende plaat’.