Afbeelding

Cijfers: welke social media heeft de toekomst in Nederland?

Algemeen

Cijfertjes zijn altijd leuk, zeker als het over social media gaat. We gingen eens kijken hoe de vlag er bij hangt, naar aanleiding van het nieuws dat Instagram inmiddels al de 600 miljoen gebruikers heeft aangetikt.

Als we kijken naar de (geschatte) cijfers van 2016 dan blijkt dat Insta het prima doet, maar natuurlijk niet zo goed als koning social Facebook. Die torent overal boven uit met een bijna ongelofelijke 2 miljard gebruikers, waarvan er ook nog eens tweederde maandelijks actief is.

Stijgers en dalers
Natuurlijk is YouTube ook heel groot, maar dat komt vooral omdat het dé bestemming is voor video en iedereen er wel terecht komt voor iets. Het is in dat opzicht meer gebruiksvoorwerp dan deelplatform, maar groot is het in elk geval wel. Snapchat en Twitter lijken ongeveer op hetzelfde niveau te zitten, halverwege Instagram, maar wat je niet ziet aan de grafiek is dat Snapchat stijgt en Twitter daalt.

Naarmate de precieze cijfers naar buiten komen zal blijken dat het verschil tussen de twee inmiddels nog al wel groter is geworden en als er niet snel iemand komt zou het zomaar kunnen dat Twitter gewoon gaat ophouden te bestaan.

Lees verder op Dutchcowboys: www.dutchcowboys.nl/socialmedia/cijfers-welke-social-media-heeft-de-toekomst-in-nederland