Afbeelding

Zo kun je WhatsApp beantwoorden zonder dat de ander ziet dat je online bent

Algemeen

Is het jou ook opgevallen dat je soms berichtjes krijgt op WhatsApp van iemand die volgens de app helemaal niet online is (of is geweest)?

En dan heb ik het niet over mensen die hebben uitgeschakeld wanneer ze voor het laatst online zijn geweest, maar over het beantwoorden van berichten zonder daadwerkelijk de app te gebruiken. Nu kun je je afvragen waarom je dat zou willen - vul zelf maar in - maar dit is hoe je dat doet. Let op: voor iOS en Android werkt dit op een andere manier.

Berichtgeving: stroken (iPhone)
Om te beginnen moet je de berichtgeving van WhatsApp op stroken zetten. Daarmee krijg je in het beginscherm van je telefoon een strookje te zien met de afzender en het begin van het bericht dat naar jou gestuurd wordt.

Wanneer er zo'n bericht binnenkomt dan kun je dat naar links swipen. Door dat te doen krijg je twee opties: bekijk en wis. Door het bericht te wissen gooi je het niet meteen weg, maar verdwijnt het alleen maar van je beginscherm.

Lees verder op DutchCowboys: www.dutchcowboys.nl/socialmedia/zo-kun-je-whatsapp-beantwoorden-zonder-dat-de-ander-ziet-dat-je-online-bent