(foto: Enter Media)
(foto: Enter Media) Foto: Enter Media

Gesprek met burgemeester Broertjes: 'Twitterkwestie voorbeeld van nepnieuws'

Algemeen

HILVERSUM - "Een goed voorbeeld van nepnieuws." Die conclusie trek burgemeester Pieter Broertjes na de Twitterkwestie die hem vorige week op de voorpagina van De Telegraaf bracht.

Broertjes reconstrueert in het tweewekelijks gesprek met HilversumsNieuws en GooiTV hoe de vermeende Twittertrol @PBleidestein ineens aan hem kleefde. Volgens Broertjes heeft iemand het idee in zijn hoofd gekregen dat het de burgemeester moest zijn die onder die schuilnaam het beleid van de gemeente zat toe te juichen. Vervolgens is geprobeerd daar bewijs bij te vinden.

De Telegraaf dacht beet te hebben en pakte het op, Broertjes ontkende er iets van te weten en de krant kopte dat Broertjes gehackt zou zijn. De gemeente Hilversum kwam aan het einde van een hectische ICT-dag met de mededeling dat er helemaal niks gehackt was en dat er een ambtenaar achter het geheimzinnige account bleek te zitten.

Lees verder op Hilversums Nieuws (NNP-lid): www.hilversumsnieuws.nl/nieuws/politiek/72816/-video-gesprek-met-de-burgemeester-twitterkwestie-voorbeeld-van-nepnieuws-