Afbeelding

Journalisten kiezen geen politicus van het jaar

Algemeen

Ook is er een groeiend aantal journalisten dat zijn twijfels heeft of de vereniging wel een dergelijke verkiezing moet organiseren.

De parlementaire pers kiest dit jaar geen politicus van het jaar. Er zijn te weinig stemmen uitgebracht om op een verantwoorde wijze een winnaar aan te wijzen, meldt de Parlementaire Pers Vereniging (PPV) woensdag.
 
Van ongeveer 160 leden die de PPV telt, brachten er dit jaar maar 31 journalisten hun stem uit. Volgens de vereniging geven veel leden aan dat de keuze dit jaar moeilijk was, omdat er geen politicus boven de rest uitsteekt. 

"Zij vinden dat journalisten zichzelf kwetsbaar maken als zij een politicus aanwijzen die zij goed vinden functioneren of die zijn/haar beleid uitzonderlijk goed voor het voetlicht heeft gebracht. Onder het publiek zou de verwarring kunnen ontstaan dat de journalisten iemand aanwijzen op wie zij zouden stemmen. Dat is niet het geval. Maar om verwarring te voorkomen, hebben veel leden zich onthouden van een stem", schrijft het bestuur van de PPV.

Lees verder op NU.nl: www.nu.nl/media/4365442/journalisten-kiezen-geen-politicus-van-jaar.html