NU.nl begint dagelijkse nieuwspodcast

NU.nl begint met een dagelijkse podcast: 'Dit wordt het nieuws'. De afleveringen verschijnen vanaf donderdagochtend 5 oktober elke werkdag om 06.00 uur 's ochtends.

Dat vertelt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman. De presentatoren zullen de luisteraar in maximaal vijftien minuten bijpraten over het laatste nieuws en de nieuwsagenda voor die dag. Waar mogelijk schuiven specialistische NU.nl-redacteuren aan voor extra duiding.

"We zoeken altijd naar nieuwe manieren om mensen een overzicht van het nieuws te geven", zegt Hoekman. "Dat deden we met tekst, en ook video hebben we omarmd, maar met audio deden we nog weinig." NU.nl maakt op dit moment al twee specialistische podcasts: de Week van NUtech en de door ING gesponsorde podcast Klaar voor de Start.

Forensen
De voornaamste doelgroep van Dit wordt het nieuws zijn forensen. "Mensen kunnen zich laten bijpraten in de trein, op de fiets of in de auto. Automobilisten checken NU.nl nu misschien even snel bij het stoplicht, maar verder bedienen we die groep nu niet."

Lees verder op SVDJwww.svdj.nl/nieuws/nu-nl-begint-dagelijkse-nieuwspodcast/

reageer als eerste
Meer berichten