Afbeelding

Stoelendans in NVJ-bestuur: Gerard Til in hoofdbestuur, Haan nieuwe vice-voorzitter

Algemeen

Fotojournalist Gerard Til is is toegetreden tot het hoofdbestuur van de NVJ. Tijdens de ledenvergadering van de vakvereniging NVJ werd hij verkozen. Daarnaast is Wilma Haan benoemd tot vice-voorzitter. Max van Weezel vertrekt als vice-voorzitter.

Til was al duo-voorzitter van de sectie NVF Fotojournalisten. Vanuit die ervaring heeft Til goed inzicht in wat speelt binnen de fotojournalistiek, stelt hij. "Ik wil graag een verbinder zijn tussen het NVJ bestuur, de NVF en vice versa. We kunnen meer bereiken door onderwerpen gezamenlijk aan te pakken. Bijvoorbeeld rond het onderwerp zelfstandigen. Samen met het NVJ-bestuur wil ik me inzetten om de positie van de zzp'er te verbeteren. Het nieuwe Regeerakkoord biedt hiervoor gelukkig wat aanknopingspunten."

Wilma Haan (voorheen adjunct bij NU.nl, nu Chef Online bij het Parool) is NVJ's nieuwe vice-voorzitter. Ze volgt Max van Weezel op.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/stoelendans-in-nvj-bestuur-gerard-til-in-hoofdbestuur-haan-nieuwe-vice-voor