Onderzoek: corona heeft blijvend effect op werkgelegenheid in Europese mediasector
Foto: Stockfoto 123RF

Onderzoek: corona heeft blijvend effect op werkgelegenheid in Europese mediasector

Duitsland gaat in lockdown. En ook in Nederland gaan de corona maatregelen naar alle waarschijnlijkheid deze week weer verder aangescherpt worden. Iets dat de economie niet ten goede komt. Het zijn het afgelopen jaar roerige tijden geweest. Veel branches hebben het zwaar. En dat is ook in het medialandschap niet anders.

De Young Professionals van het wereldwijde PR-netwerk Worldcom Public Relations Group hebben nu journalisten in heel Europa gevraagd naar de impact van de corona-pandemie op hun werk en op de toekomst van de sector. De resultaten? Die wijzen op diepgaande veranderingen op de lange termijn in de Europese journalistieke en mediasector. De werkgelegenheid in de sector is voor veel ondervraagden een bron van verontrusting.

Online enquête
Via een online enquête hebben ze de meningen opgetekend van in totaal 454 journalisten uit 14 landen, waaronder Nederland. Bijna de helft (48,9%) van de Europese journalisten heeft het gevoel dat ze enig gevaar lopen hun baan te verliezen, 16% geeft zelfs aan veel gevaar te lopen op het verlies van hun werk.

Klik hier voor het volledige bericht op DutchCoywboys

Meer berichten
De krant