Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Met pop-up-redacties betrekt Pointer de burger bij de journalistiek

Algemeen

Het is veelgehoorde kritiek op de media: omdat veel redacties in de Randstad gevestigd zijn, hebben ze een blinde vlek voor nieuws uit andere regio’s. De pop-up-redacties van onderzoeksplatform Pointer moeten daar verandering in brengen. Coördinator Pim Peterse en zijn collega’s doen de komende maanden op zes plekken in Nederland lokaal onderzoek, samen met bewoners. De eerste stop: Almelo.

Het is zaterdagochtend 10 uur, in veel steden het moment waarop het winkelend publiek de binnenstad binnendruppelt. In de Grotestraat, dé winkelstraat van Almelo, is het rustig. Geen toeval, horen we later, want de leegstand is hier groot.

Voor de redactie van Pointer, het platform voor onderzoeksjournalistiek van KRO-NCRV, komt dat goed uit. Zij zijn vier weken neergestreken in het voormalige winkelpand van ONLY. De kledingrekken in het ruime gebouw hebben plaatsgemaakt voor grote borden met de kleurencirkel van KRO-NCRV. Vlak bij de ingang van de tijdelijke redactie staat een comfortabele rode bank, in het midden een grote tafel en daarachter werkplekken met computers. De ruimte is aangekleed met plantjes en lampionnen.

Klik hier voor het volledige artikel op Villamedia

!